Koskenpihan perhekoti

Koskenpihan perhekoti sijaitsee Kuopion Koskenkylän maalaisympäristössä. Koskenpihan perhekodilla on 7 paikkaa huostaan otetuille ja avohuollon kautta sijoitetuille 5-18-vuotiaille lapsille ja nuorille. Perhekodilla työskentelevät perhekotivanhemmat sekä moniammatillinen henkilökunta. Koskenpihan perhekodin päärakennuksesta löytyvät omat makuuhuoneet jokaiselle lapselle ja nuorelle, yhteisiä oleskelutiloja, harrastuskäytössä toimiva liikuntasali, keittiö sekä peseytymistilat. Perhekotia ympäröivä luonto tarjoaa hyvät ulkoilumahdollisuudet, ja perhekodin pihassa on iso hiekkapohjainen kenttä aktiviteetteja varten. Koskenpihalta löytyy hevosten lisäksi lemmikkieläimiä, joiden hoitoon lapset ja nuoret saavat osallistua. Kävelymatkan päässä päärakennuksista sijaitsevat Taitokoti Marjarannan tilat. Marjarannassa on oma uimaranta, joka on myös perhekodin käytössä.

Koskenpihan toimintaperiaatteisiin kuuluvat ratkaisukeskeisyys, terapeuttisuus, toiminnallisuus ja yhteisöllisyys. Toimintaperiaatteet näkyvät vahvasti arjessa kasvatus- ja hoitotyössä. Jokaiselle lapselle ja nuorelle laaditaan henkilökohtainen, tavoitteellinen Taito-ohjelma, jonka avulla tuetaan lapsen ja nuoren kasvua ja kehitystä. Biologisen perheen ja suvun osuutta lapsen elämässä tuetaan. Esimerkiksi perheen yhdistämistä varten huostaanoton purkautuessa voidaan laatia erillinen Taito-ohjelma.

Koskenpihan perhekodilla tehdään koulujen kanssa tiivistä yhteistyötä. Päivittäinen kuljetus perhekodilta sekä julkinen liikenne mahdollistavat jokaiselle lapselle ja nuorelle yksilöllisen koulupolun ja harrastemahdollisuudet myös Kuopiossa. Koulunkäyntiä tuetaan myös tarvittaessa kotiopetuksessa Taitoluokassa. Taitoluokka sijaitsee Kurkimäessä Koivurannan yksikön yhteydessä. Taitoluokassa oppilas tekee omasta koulusta saamiaan tehtäviä ohjauksen avulla. Taitoluokan tavoitteena on tukea oppilaan palaamista omaan kouluun sekä vahvistaa valmiuksia, joita omassa luokassa opiskelu vaatii. Taitoluokasta voi siirtyä omaan kouluun portaittain, jolloin sovitusti perhekodin ohjaaja on lapsen mukana koulussa tukemassa kouluympäristössä toimimista.


Koskenpihan perhekoti
Koskentie 40
71570 Syvänniemi

Puhelin
010 324 4981
050 443 3663

Sähköposti
koskenpiha@taitokodit.fi

Vastaava ohjaaja
Tarja Pohtola
050 408 7639